PRATİK PORTAL YAZILIMI KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Güncelleme Tarihi: 01.04.2023

1. VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) çerçevesinde Pi Tech Kurumsal Çözümler Anonim Şirketi (“Pi Tech”) veri sorumlusu sıfatıyla hareket etmektedir. İşbu aydınlatma metni Pi Tech firmasının Pratik Portal (“Yazılım”) isimli yazılımı aracılığıyla işlediği kişisel verilere ilişkin olarak veri sahibi ilgili kişileri (“Kullanıcı”) bilgilendirdiği kişisel verilerin işlenmesine ilişkin aydınlatma metnidir.

UNVANPi Tech Kurumsal Çözümler Anonim Şirketi
İNTERNET SİTESİwww.pitechkurumsal.com
TELEFON+90 (232) 335 15 41
E-POSTAinfo@pitechkurumsal.com
ADRESMansuroğlu Mah. Ankara Cad. No:47 D:101 Mavi Plaza Bayraklı/İZMİR

 

2. KİŞİSEL VERİLERİN HANGİ AMAÇLA İŞLENECEĞİ

İşlenen Kişisel VerilerinizT.C. Kimlik Numarası, Ad Soyad, Vergi Numarası, Adres, Telefon, Bağlı Bulunduğunuz Baro, Baro Sicil Numarası, E-mail, Kullanıcı Bilgileri, IP Adresi, Port Bilgisi, Lisans Bilgisi.
Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Talep / Şikayetlerin Takibi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  • Yazılım Lisans Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

3. KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ

İş Ortakları
  • Kişisel verilerin işlenme amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için bir destek, hizmet veya danışmanlık alınması gerektiği zaman destek, hizmet veya danışmanlık alınan üçüncü kişi ve kurumlara (Örneğin; operatörler, e-fatura özel entegratörleri, veri merkezleri, yer sağlayıcılar, yazılım, teknik destek ve bakım hizmeti sunucuları, yetkilendirilmiş ödeme kuruluşları, muhasebeciler, mali müşavirler, avukatlar) aktarılabilecektir.
  • Kredi kartı ile ödeme yöntemini tercih etmeniz halinde, PARAM (TURK Elektronik Para A.Ş.) tarafından sağlanan sistem üzerinden bilgileriniz doğrudan PARAM ile paylaşılacaktır. Pi Tech kredi kartı bilgilerini işlememektedir. Kartla yapılan ödemelerde Pi Tech, PARAM sistemi üzerinden sağlanan verilerle sınırlı olarak kişisel veri işlemektedir. Bu kapsamda online ödeme sırasında sağlamış olduğunuz bilgileri PARAM’a aktarmış olursunuz. Param tarafından işlenen kişisel veriler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Kanunen Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları
  • Yetkili kurum veya kuruluşların talepte bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapmamız gerektiği durumlarda hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi (Örneğin; hukuka aykırı işlem şüphesi taşıyan bir işleme dair bir kamu kurumunun talepte bulunması), elektronik ticaret mevzuatı ve tüketicinin korunması mevzuatı başta olmak üzere ilgili mevzuatlardan kaynaklanan hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi (Örneğin; yasal bilgilendirme ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi), haklarımızın tesisi ve korunması amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılabilecektir.
Yurt Dışına Aktarım
  • Kişisel verileriniz yurt dışına aktarılmamaktadır. Ancak tarafımızla iletişime geçmek için kullandığınız kanaldaki hizmet sağlayıcınız yurt dışı kaynaklı ise sizinle iletişime geçtiğimiz sırada telefon numarası, e-posta adresi, IP adresi gibi bilgilerinizin tercihimize bağlı olmaksızın yurt dışına aktarılabileceğini bilmenizi isteriz.

 

4. KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verilerinizi, yazılım üzerinden ve iletişim kanallarımız (internet sitemiz, telefon numaramız ve e-posta adresimiz) aracılığıyla doğrudan sizden elde ediyoruz.

Talebinizi daha iyi anlayabilmek ve sözleşmesel yükümlülüklerimizi yerine getirmek adına, sizinle iletişime geçebilir, otomatik ya da otomatik olmayan yollarla, yazılı ya da sözlü olarak sizden ek bilgi talep edebiliriz. İhtiyaçlarınız çerçevesinde bu bilgiler doğrudan sizin tarafınızdan da otomatik ya da otomatik olmayan yollarla, yazılı ya da sözlü olarak bize iletilebilir. Bu veriler de yalnızca yukarıda belirtilen kapsamda işlenecektir.

Kişisel verilerinizi Kanunun m.5/2 fıkrasında düzenlenen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması,

hukuki sebeplerinden bir veya birkaçına bağlı olarak işlemekteyiz.

 

5. İLGİLİ KİŞİNİN KANUNUN 11 İNCİ MADDESİNDE SAYILAN DİĞER HAKLARI

Kanunun 11. maddesi uyarınca;

Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

 

Kanunun 11. maddesinde sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” hükümlerine uygun şekilde kimliğinizi tevsik edici belgeleri de ekleyerek, Pi Tech Kurumsal Çözümler A.Ş. “Mansuroğlu Mah. Ankara Cad. No:47 Mavi Plaza D:101 Bayraklı/İZMİR” adresine yazılı olarak gönderebilir veya info@pitechkurumsal.com e-posta adresine iletebilirsiniz.

Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Pİ TECH EĞİTİM SÜRECİ AÇIK RIZA METNİ

Güncelleme Tarihi: 22.11.2022

Pi Tech Kurumsal Çözümler A.Ş. olarak sunduğumuz eğitim hizmetlerimizle alakalı aydınlatma metnimize eğitim kayıt sayfamızda yer vermekteyiz. Bu aydınlatma metni çerçevesinde gerçekleşen bazı veri işleme ve aktarma faaliyetleri bakımından açık rızanıza ihtiyaç duymaktayız. 

  • Uzaktan eğitim yapılacak platform olan Zoom.us sunucularının yurt dışında olması sebebiyle söz konusu eğitime kayıt olabilmeniz için adınız, soyadınız, e-posta adresinizin yurt dışına aktarılması gerekmektedir. KVKK kapsamında söz konusu işleme faaliyetini gerçekleştirebilmek adına açık rızanıza dayanmaktayız. Zoom.us tarafından işlenen kişisel veriler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz (sayfa İngilizcedir).
  • Sizlere firmamızın gelecek eğitimleri ve diğer hizmetlerimiz hakkında bilgilendirme mesajı veya elektronik posta gönderebilmek amacı ile adınız, soyadınız, telefon numaranız ve e-posta adresi bilgilerinizi işlememiz gerekmektedir. Ticari Elektronik İleti izninize ek olarak KVKK kapsamında söz konusu işleme faaliyetini gerçekleştirebilmek adına açık rızanıza dayanmaktayız.
  • Düzenlenen eğitimler esnasında yüz yüze eğitime katılanların ses ve görüntüleri kayıt edilecektir. Uzaktan (Zoom üzerinden) katılan katılımcıların ses ve görüntüleri kayıt altına alınmayacaktır. KVKK kapsamında söz konusu işleme faaliyetini gerçekleştirebilmek adına açık rızanıza dayanmaktayız.

Yukarıda yer alan bazı kişisel verileriniz işlenme amacına bağlı olarak açık rızanız dışında bir başka hukuki sebebe dayanarak işlenebilmektedir. Bu hususta Pi Tech Eğitim Süreci Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz. Açık rızanızı dilediğiniz zaman herhangi bir şarta bağlı olmaksızın geri çekebilirsiniz. 

Yukarıda belirtilen sebeplerle belirtilen kişisel verilerim açısından kişisel veri işleme ve aktarımına ilişkin olarak açık rızama dayalı veri işlenmesine ve aktarılmasına onay veriyorum.

Pİ TECH EĞİTİM SÜRECİ AYDINLATMA METNİ

Güncelleme Tarihi: 22.11.2022

1. VERİ SORUMLUSU KİMLİĞİ 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) Pi Tech Kurumsal Çözümler Anonim Şirketi (“Pi Tech”) veri sorumlusu sıfatıyla hareket etmektedir. 

UNVAN

Pi Tech Kurumsal Çözümler Anonim Şirketi

İNTERNET SİTESİ

www.pitechkurumsal.com

TELEFON

+90 (232) 335 15 41

E-POSTA

info@pitechkurumsal.com

ADRES

Mansuroğlu Mah. Ankara Cad. No:47 D:101 Mavi Plaza Bayraklı/İZMİR

2. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER, İŞLENME AMAÇLARI, TOPLANMA YÖNTEMLERİ 

 

EĞİTİM SÜRECİ

İşlenen kişisel verileriniz

Kayıt Yapılacak Eğitim Bilgisi, Ad, Soyad, E-Posta, Telefon Numarası, TC Kimlik Numarası, Fatura Bilgileri ( Vergi Kimlik No veya TC Kimlik No, Fatura Adresi, Vergi Dairesi), Ödeme Bilgisi (Banka IBAN Numarası, Ödeme Tutarı, Taksit Sayısı, Ödeme Tarihi, Banka Bilgisi), Eğitim Tercihi (Yüz yüze veya Uzaktan Eğitim)

Kişisel verilerinizin işlenme amaçları

  • Eğitim faaliyetlerinin ve sözleşmesel süreçlerin yürütülmesi (sözleşmesel ilişki kapsamında verilecek eğitim hizmetinin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi ile sertifikasyon sürecinin yürütülmesi amacıyla
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi (farklı kanallar aracılığıyla (örn. telefon, sms, e-posta yoluyla) sizinle iletişim kurmak ve kayıt yaptırılan eğitime ilişkin bilgileri paylaşmak amacıyla)
  • Finans ve muhasebe sürecinin yürütülmesi (verilecek eğitim hizmeti ücretinin süreç takibi, vergisel yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, çıkabilecek hukuki ihtilaflarda delil olarak kullanılması amacıyla)
  • Erişim yetkilerinin yürütülmesi (online eğitimlere, seminerlere ve katılımınızın sağlanması amacıyla)
  • Organizasyon ve etkinlik yönetimi sürecinin yürütülmesi (istatistiksel amaçlarla gerekli eğitim yapılması ve katılımcı sayısının belirlenmesi ile yeni eğitimlerin organize edilebilmesi  için gerekli hususların değerlendirilebilmesi amacıyla)
  • Reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi (gelecek eğitimlerin planlanması ve duyurularının yapılması amacıyla 6563 sayılı kanun kapsamında iletişim izni vermeniz halinde ilgili süreçlerin gerçekleştirilmesi amacıyla)
  • Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi 
  • Ayrıca eğitimler ile ilgili bir talep ve şikayetiniz olması durumunda “Talep / Şikayetlerin Takibi” ya da ilgili mevzuatta öngörülen şekilde bir talebin tarafımıza ulaşması durumunda “Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi” amacıyla da işlenir.

Kişisel verilerin işlenmesinin hukuki sebepleri 

  • 5/1 maddesindeki açık rıza (açık rıza formunda belirtilen işleme amaçlarıyla sınırlı olarak)
  • 5/2-c maddesindeki sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması
  • 5/2-ç maddesindeki veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

Kişisel verilerinizin elde edilme yöntemleri

İnternet sitemizde yer alan eğitim kayıt başvuru formu ve sonrasında kesin kayıt için gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi sırasında tarafınızca bildirilen şekilde ve çevrimiçi (uzaktan) gerçekleştirilen eğitimlerde yukarıda açıkladığımız amaçlar doğrultusunda bu etkinliklerin kaydı esnasında otomatik yollarla elde edilmektedir.

 

3. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI

KİMLERE

HANGİ AMAÇLA

İş Ortakları

  • Eğitime katılımınız sırasında e-posta adresiniz ve beyan ettiğiniz isim Zoom.us uygulamasına aktarılacaktır. Zoom.us tarafından işlenen kişisel veriler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz (sayfa İngilizcedir).
  • Kredi kartı ile ödeme yöntemini tercih etmeniz halinde, PARAM (TURK Elektronik Para A.Ş.) tarafından sağlanan arayüz üzerinden bilgilerinizi doğrudan PARAM ile paylaşacak olup, Pi Tech ile yalnızca maskelenmiş kredi kartı bilgilerinizi paylaşıyor olacaksınız. Bu kapsamda online ödeme sırasında sağlamış olduğunuz bilgiler PARAM’a aktarılacaktır. Param tarafından işlenen kişisel veriler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
  • Düzenlenen eğitimler video kaydına alınacaktır, alınan kayıtlar daha sonra başka eğitimlerin planlanması aşamasında veya ticari amaçlarla kullanılabilecektir. Bu nedenle eğitmenlerin ve yüz yüze eğitime katılanların ses ve görüntüleri kayıt edilecektir. Uzaktan (Zoom üzerinden) katılan katılımcıların ses ve görüntüleri kayıt altına alınmayacaktır. Ancak, katılımcı olarak etkinlik sırasında açık kimliğiniz ile bir etkileşimde bulunursanız (örneğin soru sorarsanız ve sorunuza cevap verilirse)  isminiz ve sormuş olduğunuz soru, moderatör veya soruya cevap veren katılımcının telaffuz etmesiyle kayıtlara geçebilir. Eğer isminizin kayıtlara geçmesini istemezseniz soruyu anonim olarak sorabilirsiniz. Bunu tamamen siz belirleyebilirsiniz. İsminizi rızanız ile verirseniz, bu anlamda isminizin açıklanmasına da izin vermiş olursunuz.

Tedarikçiler

  • Eğitimin gerçekleştirilmesi için erişim yetkilerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takibi, reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yönetimi, organizasyon ve etkinlik yönetimi amaçlarıyla

Kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları

  • Yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi amaçlarıyla

KVKK’nın Aktarıma ilişkin 8. maddesindeki veya Yurtdışına Aktarıma ilişkin 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olan kadarı aktarılabilecektir.

4. VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

Kanun’un 11. maddesinde sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, www.pitechkurumsal.com adresinden ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” Madde 5’e göre, Pi Tech Kurumsal Çözümler “Mansuroğlu Mah. Ankara Cad. No:47 Mavi Plaza D:101 Bayraklı/İzmir” adresine yazılı olarak gönderebilir veya info@pitechkurumsal.com e-posta adresine iletebilirsiniz. 

Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.