Pratik İcra Lisans Başvurusu ve Kullanım Koşulları
Aşağıdaki koşullar Pratik İcra markasıyla tescilli yazılımı kullanırken uymanız gereken koşulları ve haklarınızı düzenler. Lisans başvurusu yaparak bu koşulların tamamını kabul etmiş ve aşağıda belirtilen şekilde yazılımın etkinleştirilmesi ve kullanılması için gerekli bilgilerin aktarılmasına onay vermiş sayılırsınız.
PRATİK İCRA LİSANS KOŞULLARI
Son Güncelleme: 01.07.2022
1. Genel Bakış
1.1. Bu koşullar Pratik İcra markasıyla tescilli yazılımı kullanırken uymanız gereken koşulları ve haklarınızı düzenler. Yazılımı kullanarak bu koşulların tamamını kabul etmiş ve aşağıda belirtilen şekilde yazılımın etkinleştirilmesi ve kullanılması için gerekli bilgilerin aktarılmasına onay vermiş sayılırsınız.
1.2. Yazılım, lisans kontrolü amacıyla kullanıcı bilgileri ve yüklendiği bilgisayarın kimlik bilgilerini şifreli bir lisans anahtarı oluşturmak amacıyla kullanır ve her kullanımda bu bilgileri doğrulama yapmak üzere lisans sunucusuna aktarır.
2. Kullanım Hakları ve Yükümlülükler
2.1. Yazılımın her türü hakkı Pİ TECH KURUMSAL ÇÖZÜMLER A.Ş. (şirket)’ye aittir. Lisans, ücreti ödenen adette yazılımın sadece kullanım hakkını vermektedir. Lisans süresi uzatılmamış ise lisans süresi bitiminde yazılımdan faydalanmak mümkün olmayacaktır. Ancak yazılımdan ayrı olarak veritabanında bulunan ve kullanıcı tarafından kaydedilen veriler kullanıcıya aittir. Yazılımdan bağımsız olarak kullanıcı bu verilere veritabanından erişebilir. Ayrıca lisans süresi uzatılmamış ise yazılım aracılığı ile gerekli verilerini alabilmesi için kullanıcının talebi ile bir defaya mahsus en fazla üç gün süreli ücretsiz kullanım hakkı tanımlanır.
2.2. Lisans ücretlerinde ve lisans koşullarında sonradan yapılacak değişiklikler yazılım ve elektronik posta üzerinden yapılacak bildirimlerle kullanıcıya ayrıca duyurulur.
2.3. Yazılım, kullanıcının mesleki özen yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Şirket, yazılımın kusursuz olduğu iddiasında değildir. Kullanıcı yazılımın hatalı sonuçlar üretebileceğinin bilincinde olarak gerekli özeni göstermek ve gerekli kontrolleri yapmak zorundadır. Aksi durumda oluşabilecek zararlardan şirket sorumlu tutulamaz. Yazılımın kullanımından ve yazılımla yapılan her türlü işlemden kullanıcı sorumludur. Yazılımın şifrelerinin korunması, verilerin korunması, yazılımla erişilebilen diğer sistemler üzerinde işlemler yapılması kullanıcının sorumluluğundadır.
2.4. Lisansın bir başka kişiye devri mümkün değildir. Bunun yanında lisansın sağladığı kullanım haklarından sigortalı çalışanlar dışında bir başkasını faydalandırmak lisans ihlali sayılır.
2.5. Şirket, önceden haber vermeksizin yazılımda dilediği değişikliği yapabilir.
2.6. Kullanıcı, yazılımın geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunabilir. Ancak bu öneriler ve öneriler doğrultusunda yapılan geliştirmelerden kullanıcı herhangi bir hak talebinde bulunamaz.
2.7. Kullanıcı, yazılımın ihtiyaç duyduğu minimum donanım ve yazılım gereksinimlerini karşıladığını kabul eder. Yazılımın çalışması için ihtiyaç duyduğu Java, elektronik imza sürücüleri, pdf görüntüleyici, tarayıcı gibi üçüncü taraf uygulamaların yüklenmesi ve güncel tutulması kullanıcının sorumluluğundadır.
2.8. Kullanıcı, yazılımın kullanılması sırasında hata veya güvenlik açığı fark ederse derhal ve sadece şirkete bildirecektir. Hiçbir şekilde üçüncü kişilere veya kamuya duyuramaz. Bu şekilde sonuçlanacak davranışlardan kaçınmayı taahhüt eder.
2.9. Kullanıcı, yazılımda bulunan bir özelliği veya metodu, esinlenme düzeyinde bile olsa, bir başka yazılımda kullanamaz veya kullanılması için üçüncü kişilere aktaramaz. Bu yükümlülük lisans süresi bitiminden sonra da süresiz olarak devam eder.
2.10. Yazılımın birden fazla kişi tarafından eş zamanlı olarak kullanılması lisans ihlali olarak kabul edilir.
2.11. Yazılımın teknik kısıtlamalarını aşacak şekilde çözümler üretmek, tersine mühendislik işlemi yapmak, yazılımı kaynak koda dönüştürmek veya assembler diline çevirmek veya bunları yapma girişiminde bulunmak lisans ihlali olarak kabul edilir.
2.12. Yazılım ve entegre olabildiği diğer yazılımlarla olan ara işlerliği dahil mümkün oldukça güncel tutulur. Bu güncellemelerle eklenecek yeni özellikler ek ücrete tabi tutulabilir. Yazılımla entegre sunulan özellikler ilgili sistemlere ek abonelik ve ücret ödenmesini gerektirebilir. Ancak teknolojide meydana gelen değişiklikler, entegre olduğu yazılımlarda meydana gelen değişiklikler veya ara işlerliğin sağlanmasında kullanılan metodun işlevsiz kalması gibi durumlarda bazı özelliklerin kullanılamaz hale gelmesi muhtemeldir. Bu durumda herhangi bir ücret iadesi veya tazminat söz konusu olmaz.
2.13. Doğal afet, savaş ve salgın hastalık dahil bunlarla sınırlı olmamak üzere bütün mücbir sebep hallerinde yazılımın geliştirilmesi durdurulabileceği gibi çalışması da durdurulabilir. Bu durumda herhangi bir ücret iadesi veya tazminat söz konusu olmaz.
2.14. Lisans ihlali sayılan hallerde şirket, tüm lisansları herhangi bir bedel iade etmeksizin derhal iptal edebilir.
2.15. İnternet hizmetinde meydana gelen aksaklık, lisans sunucusunda meydana gelen aksaklık, yazılımın entegre olabildiği sistemlerde meydana gelen aksaklık, kullanıcının bilgisayar sisteminde meydana gelen aksaklık veya bunlarla sınırlı olmamak üzere şirketin elinde olmayan bir sebeple meydana gelen aksaklık durumunda sistemin belirli bir süre çalışmaması veya tamamen durması nedeniyle şirketin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda herhangi bir ücret iadesi veya tazminat söz konusu olmaz.
2.16. Şirket, yazılım ile ilgili bildirimleri yazılım aracılığı ile veya elektronik posta ile yapabilir.
2.17. Kullanıcı, şirkete yüklenebilecek bir kusur dışında ücret iadesi talep edemez.
3. Uyuşmazlık Çözümünde Yetki
3.1. Bu lisans koşullarından kaynaklanan uyuşmazlıklarda İzmir Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.
4. Hüküm Bulunmayan Haller
4.1. Bu lisans koşullarının tüm maddeleri dürüstlük ve iyiniyet kuralları çerçevesinde yorumlanacaktır. Bu koşullarda hüküm bulunmayan hallerde dürüst davranma ve iyiniyet kuralları gözetilerek Türk Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer kanunların hükümleri uygun düştüğü ölçüde uygulanır.